Macchiato

Jag tycker väldigt mycket om indiska kuddar och tygtavlor och funderade länge på om jag själv skulle orka göra något liknande. Det är ju en himla massa pärlor och annat smått som ska sys på och sen ska man få ihop det på slutet också...

När jag var på en loppis i Gessie Villastad 2011 hittade jag en designerkjol i ett fantastiskt vackert brunmelerat konstfibertyg med inslag av guldtrådar och mycket lyster  -  det var en lång kjol med mycket vidd dvs rejält med tyg och den blev min för 20 kr   -  vilket fynd!

Jag visste att jag hade hittat tyget till min tavla och bestämde mig för att den skulle heta något med anknytning till kaffe eftersom tyget var mustigt kaffebrunt.

Av en tillfällighet (?) hittade jag också massor av pärlor + garn i olika bruna nyanser på samma loppis.

Ibland känns det som om det bara är menat att bli något...

Sen började det mödosamma arbetet med att klippa och overlocka alla lapparna. Jag klippte ojämna lappar för att det skulle vara så  oregelbundet och levande som möjligt...det visade sig bli en väldigt stor utmaning att få ihop alla lapparna till slut. Jag fick verkligen puzzla ihop dem!

De flesta lapparna är sydda för hand men på några lappar har jag sytt broderistygn på symaskinen och sen fyllt i sömmen med pärlor eller guldtråd. Förutom det bruna tyget använder jag också ett guldbrunt chiffongtyg som jag hittade i mina gömmor. Jag lägger det som ett tunt skickt över några av lapparna och broderar sen som vanligt  - det blir en fin effekt att bryta den bruna dominansen så att det händer något med tavlan.

Jag följer min vanliga linje i livet, delar in det i rutor och fyller det med liv...då blir det hanterbart.

Följ mitt arbete med Macchiato på Bildgalleri Macchiato